PROVinser

Torino
Torino (Turin på piemontesisk) er en by i nordvestre Italia med 963 000 innbyggere (2011). Den er Italias fjerde største by, og et viktig industrisentrum. Blant annet hører bilfabrikanten Fiat (Fabbrica Italiana Automobili Torino) hjemme i byen.
Byen er administrasjonssentrum for regionen Piemonte. Den er også et katolsk erkebispesete. I den katolske domkirken oppbevares det såkalte likkledet i Torino.
Navnet Torino kommer fra Tau, et keltisk ord som betyr fjell. Det italienske navnet Torino betyr tilfeldigvis «liten okse», og det reflekteres i byvåpenets avbildning av en gullokse.

Asti
Provinsen Asti er en provins i regionen Piemonte i det nordlige Italia. Asti er provinsens hovedstad. Det var 208 339 innbyggere ved folketellingen i 2001.
Her ligger vindistriktet Monferrato som er på UNESCO's verdensarvliste og byene Canelli og Nizza Monferrato ligger også her.

Cuneo
Provinsen Cuneo er en provins i regionen Piemonte i det nordlige Italia. Cuneo er provinsens hovedstad. Det var 556 330 innbyggere ved folketellingen i 2001.
Byen Alba ligger i denne provinsen, og distriktene Barolo, Barbaresco og Langhe ligger nettopp her.

Alessandra
Provinsen Alessandria er en provins i regionen Piemonte i det nordlige Italia. Alessandria er provinsens hovedstad. Det var 418 231 innbyggere ved folketellingen i 2001.

Novara
Novara er en by i Piemonte i det nordvestlige Italia. Den ligger rett vest av Milano, og er hovedsete for provinsen Novara. I 2004 var det 101 921 innbyggere i Novara.

Andre provinser i Piemonte:
Biella
Verbano-Cusio-Ossola
Vercelli