LA MANDRAGOLA

KART TIL VINGÅRDEN FINNER DERE HER (klikk på linken og velg veibeskrivelse for GPS navigering til gården). Eller følg oss på Facebook.

En video over eiendommen og vinmarkene finner du i linken her. 

Ca. 22 mål vinmark bestående av Barberadruer, Nebbiolo og Cabernet Sauvignon med en alder på inntil 60 år.

                              Nebbiolo                   ca 4 mål vinranker fra år 2000.
                              Barbera                     ca 12 mål vinranker fra år 1960 og 2000.
                              Barbera                     ca. 2 mål vinranker fra år 2000.
                              Cabernet Sauvignon  ca.4 mål vinranker fra år 2000.

 

VINMAKER / VIGNAIOLO:  Susanna Galandrino

 

La Mandragola betyr “Den Viltre Tøs”(i meget positiv betydning) og var en del av kult-klikken rundt produsenter som Michele Chiarlo, La Barbatella, Domenico Clerico(barolo) og andre i det som ble regnet som “den nye vinen” i Piemonte på 1980 - 2000-tallet. Det vil si, innovative produsenter som turte å bryte med tradisjonene og laget sin egen identitet og vinstil. Dette ble godt mottatt i verdenspressen og vinene oppnådde(oppnår) høye priser og anerkjennelse.

Azienda Agricola La Mandragola ligger på toppen av et høydedrag(bric eller bricco) og har panoramautsikt mot sør og alpene i vest. Vinmarkene ligger rundt og i nærheten av selve huset. Disse består av barbera, nebbiolo og en liten andel cabernet sauvignon. Vinmarkene er godt opparbeidet og vedlikeholdt med god drenering, soleksponering og vender mot vest. Jordsmonnet i området er leire, kalk, tuff (forsteinet vulkansk aske) og saltmineraler – dvs perfekt for druedyrking. 

La Mandragola ligger midt I grenseområdene for tre forskjellige landsbyer/kommuner: Castelnuovo Calcea, Montegrosso og Agliano Terme. De har alle butikker, barer og restauranter. Skal man til en større by, så har man Nizza Monferrato og Canelli en kort kjøretur unna. Områdets hovedstad, Asti, ligger 20 minutter kjøring mot nord-vest.